AcasăEvreiSute de evrei hasidici au venit în România pentru a inaugura una...

Sute de evrei hasidici au venit în România pentru a inaugura una dintre cele mai mari sinagogi din Europa de Est

-

Cea mai nouă sinagogă construită în Europa şi una dintre cele mai mari din Europa de Est va fi inaugurată vineri, la Sighetu Marmaţiei. La eveniment vor fi prezenţi rabini din New York, Paris, Londra şi Frankfurt. Sute de evrei hasidici au venit, joi, special de la New York cu un avion Boeing 787 Dreamliner.

Sute de persoane din comunitatea hasidică din New York au aterizat joi pe aeroportul din Satu Mare. Rabinul lor şef, Aaron Teitelbaum, a ales să construiască sinagoga în România pentru că bunicul lui s-a născut în Sighetu Marmaţiei. După ce au coborât din avionul Boeing 787, membrii comunităţii hasidice au pornit spre autocarele care îi aşteptau să îi ducă la Sighetu Marmaţiei, acolo unde vineri va fi inaugurată cea mai nouă sinagogă construită în Europa şi una dintre cele mai mari din Europa de Est. „Noua sinagogă, practic vorbim de un complex evreiesc a cărui construcţie a început în 2017, care cuprinde noua sinagogă, un restaurant, o şcoală iudaică şi un hotel. În viitorul apropiat, Sighetul va deveni un loc de pelerinaj pentru această comunitate”, subliniază Vasile Moldovan, primarul din Sighetu Marmaţiei.

Citeste mai mult: adev.ro/r22kmk

Lasă un răspuns

Must Read

4 sinagogi își așteaptă vizitatorii diseară, la Noaptea Sinagogilor deschise 🕍

0
Azi, după Shabbat, puteți vizita Templul Coral, Templul Unirea Sfântă, Sinagoga Mare și Sinagoga Yeshua Tova din #București. Ambasada Israelului în România Sâmbătă, 4 septembrie 2021,...
%d blogeri au apreciat: